Warning: Creating default object from empty value in /storage/content/05/140105/mindover.se/public_html/wp/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21 nutrition : MIND OVER

nutrition

MIND OVER nutrition består av Lic. Kostrådgivare och Leg. Dietister.

Kostrådgivare jobbar med dig som är frisk men vill förändra din kost, din vikt eller förbättra din hälsa. Vi har också dietister som jobbar med medicinska dieter vid sjukdomsfall, eller extrema dieter som behöver ske i samråd med läkare.

Våra kostrådgivare jobbar inte med modedieter utan tror på en bra kosthållning som ger en sund relation till kost. Målen kan vara långsiktiga eller kortsiktiga det är upp till dig. Det kan vara en idealvikt, storlek eller hälsotillstånd du vill uppnå. Vi gör beräkningar och lägger upp en plan där du steg för steg får en bättre kosthållning.

Det finns en mängd faktorer att ta hänsyn till när det gäller kost.

  • Gener (det som du har fått med dig ifrån dina föräldrar och generation)
  • Livsstil (livs standard som du har just nu)
  • Ålder (hur gammal du är just nu - Äldre personer har sämre förbränning, unga rör sig mer och har högre förbränning)
  • Kön (man eller kvinna - En man har i regel mer muskelmassa än en kvinna och kräver mer energi)
  • Klimat (som du bor i just nu och vart du kommer ifrån - I ett kallare land krävs ett större energiintag, medan det i varma länder krävs mer vätska)
  • Fett procent och muskelmassa (ju mera muskler som du har ju mera energi behöver du)
  • Längd (ju längre du är ju mer energi behöver du)

Med hänsyn till samtliga faktorer beräknar vi vilken fördelning av fett, protein och kolhydrater du bör äta utifrån de mål du har.

Vi utarbetar en plan där du i fyra eller fem konkreta steg förbättrar din kost så att du kan nå ditt mål inom önskad tidsperiod. Eftersom generna är svåra att ta hänsyn till förväg, följer vi upp utvecklingen och anpassar planen om så krävs.

Oavsett om ditt mål har ett kort eller långt tidsperspektiv får du med dig en mängd kunskap både om kost i allmänhet men också vilken kosthållning som passar just dig allra bäst.

Är du intresserad av att veta mer om kostrådgivning eller komma i kontakt med någon av våra kostrådgivare maila oss på info@mindover.se